неделя, 18 април 2010 г.

Съвсем безметежно

Винаги съм се чудила как просто фактът, че е пролет, може да накара човек да изпадне в друго измерение. Тази пролет за мен е лека, вдъхновяваща, уверена и плодотворна. Успях да забележа как цветчетата на вишната пред прозореца от пъпки постепенно избухнаха в цветен сняг, а лалетата в двора една сутрин бяха затворени пъпки и на връщане от работа вече бяха съвсем истински.

Нямам много нужда от експресивност в този момент. Добре ми е да ми се въртят мисли в главата и просто да ги следвам - този път ненатрапчиво, не на всяка цена в план, а просто като състояние, което най-добре показва коя е нужната ти посока в момента. Това донесе и известна продуктивност, което само може да ме радва.

Освен снимането, за което имах добри поводи напоследък, на хоризонта се появи проект, който правим с една сродна душа и в който ще разговаряме и снимаме хора, за да разберем какво ги кара да са запалени по четенето. Този проект ще е цяла година и от досегашните срещи се очертава истинско удоволствие за душата и сетивата (е, просто едни от четящите хора са фенове на готварските книги и готвенето и срещата завърши с чудесна home-made шоколадова торта).

Друго зареждащо нещо на този фон е че започнах с голямо удоволствие да пиша рецензии за книги в специализирания сайт www.azcheta.com. Аз наистина обичам да чета и се оказа, че да изразяваш впечатленията си от някоя книга с всичките нюанси на това, е много много мой тип занимание.

И ето че пак се появи манията по майсторенето на неща за дома от плат. Този път имам по-сериозни проекти, но за съжаление на този фронт от идеята до реализацията минава безкрайно много време. Но всеки път се учудвам колко е вълнуващо и пристрастяващо, когато красиви неща излизат изпод ръцете на човек.

По този повод качвам известен брой произведения, които излязоха от работилницата от декември насам и бяха предназначени предимно за подаръци. За някои хора, които го заслужаваха, не успях да направя hand-made подаръци, но идеи има и някой ден ще мога да зарадвам и тях.

Възглавници за вкъщи - предстоят още няколко неща в този стил пачуърк:


Поръчка за коледен подарък на едно романтично момиче - запалих се да правя апликациите по сандъка вместо с бои, с плат. Много настроение ми дава това комбиниране на шарени парчета:



Сватбен подарък за едно много специално момиче, което мечтае да има собствена сладкарница, заедно с мъжа на сърцето си:


Една скрита в детско легло възглавница-котка за момченце, което повече от всичко обича да си фантазира:


И едни пъстри разделители за книги, които едвам се виждат от всички цветни готварски книги - но поне се използват активно от феновете:


Be inspired. The best is yet to come.

Няма коментари: