неделя, 7 февруари 2010 г.

Зодиакално: част I

ОВЕН (21.03 - 20.04)
Детето на зодиака. Хора, които могат да поставят начало, но и могат да се налагат на всяка цена. Ако не са овладели огромната си пробивна енергия, могат да накарат другите да се чувстват незачетени, пренебрегнати или направо прегазени. Могат да бъдат забележителни егоисти, но и забележително смели и предприемчиви. Като приятели по-скоро ще те енергитизират, отколкото да ти съчувстват. Не са точните хора, с които да споделяш и анализираш мислите и изживяванията си в дълбочина. Не може да се каже, че са много добри слушатели, освен ако нямат силно влияние от други зодиакални знаци в хороскопа си (Риби, Дева, Везни и др.). Винаги обаче ще подложат на рационална преценка казаното и ще проличи скептицизма им, ако се отдалечите от осезаемото и практичното. Не са склонни да признават емоционални аргументи, предпочитат да останат на сигурната почва на рационалното. Не може да се очаква от тях да мислят твърде много за това как и защо се чувстват другите по един или друг повод. Целенасочени и праволинейни са, не са способни да отклоняват вниманието и енергията си в много посоки. Изглеждат така сякаш във всеки един момент знаят какво искат и какво преследват. В повечето случаи се наслаждаваш на тяхното енергично, стабилно присъствие, но трябва да си готов за моментите, в които его фокусът им ще ти дойде в повече. Не е за пренебрегване една тяхна забележителна черта – способни са да те намерят, да ти дадат всичко и да запалят цялото ти същество, ако по някакъв начин те считат за интересен обект.
Овните са харесвани заради тяхната енергичност, която лесно „емоционира” повечето зодиакални представители (може би с изключение на Телеца – и двете зодии са доста „твърди”, за да си пасват дългосрочно). Затова Овните се комбинират добре с различен тип зодии, при условие, че те могат да издържат на тяхното твърдо присъствие.


ТЕЛЕЦ (21.04 - 21.05)
Телците са твърди и упорити, не е никак лесно да се излезе на глава с тях. Ако искаш от тях бърза реакция или гъвкавост, не са точните хора за това. Подходът, който аз съм установила към тях е по-отстъпчив – оставям ги да си водят в тяхната област, но чрез последователност и доказателство, че знаеш какво правиш, им се доказваш и те допускат до себе си (макар че за мен Телците са противопоказна зодия – аз съм Лъв, но признавам все пак качествата им). Създават ти усещане за стабилност, закрила и че могат да се справят с всичко. Наистина са търпеливи, можеш да се облегнеш на тях, но аз лично си имам едно наум да не прекалявам с тяхното търпение, защото макар и рядко, могат да те прегазят с гнева си. Забелязала съм обаче, че имат известна склонност да се надценяват или поне в очите на другите изглеждат по-способни да направят нещо, отколокото това е в действителност.
Обичат лукса, добрата обстановка и храна, дома, но рядка ще пилеят пари за глупости (освен ако са много млади, разбира се). Като цяло внимателно обмислят материалното си положение и бъдеще. Крайно практични са, може да се разчита на тях за практична информация и съвети. В критични ситуации разсъждават доста рационално и трезво, включително и първоначалната им реакция е изключително разумна. Не биха се оставили другите да си „играят” с тях, винаги преценяват обстоятелствата и ситуациите, които са изгодни за тях в най-широк смисъл. Не биха излезли от дадена ситуация с по-малко от това, което заслужават. Не приемат особено добре иронични закачки по техен адрес – непременно ще ви го покажат. Като цяло имат малко тромаво чувство за хумор.
Друго, което съм забелязала е че мъжете Телци не обичат жената да се прави на много умна и независима пред тях. Когато е по-покорна, омекват. Лично съм изпробвала и двата подхода, когато установих, че ми е трудно с тях и установих с голяма доза изненада колко лесно беше при втория.
По мои наблюдения класическа комбинация на Телеца е с Рак. Комбинира се добре и с други земни зодии, с които си допадат на ниво практичност. Интересно е че Телецът често има привличане и към огнени и въздушни зодии, сякаш търси в динамичната им природа баланс на самия себе си. Но обикновено тези комбинации не са успешни, просто защото става въпрос за различни търсения и източници на вълнение.


БЛИЗНАЦИ (22.05 - 21.06)
Лесно е да установиш от пръв поглед, че Близнаците са ужасно чаровни. За тях не е трудно да общуват с лекота и да омагьосат хора от най-различен тип. Много умни и съобразителни са, реагират много умело във всякакви ситуации. Обикновено ги описват като непоследователни и изменчиви и вероятно у тях винаги има някакъв процент от това качество, с което могат да изненадват приятно или неприятно в зависимост от гледната точка. Мисля, че разкриват най-доброто от себе си в по-зряла възраст, тъй като им трябва житейско време, за да опознаят многостранната си природа и да сглобят целия пъзел от въжделения. Но дори и най-стабилните от тях със сигурност имат нужда от голяма доза разнообразие и интересни преживявания, иначе са склонни на неочаквани бягства от познатото русло. Със сигурност са много привлекателни за околните - с тях никога не може да е скучно, винаги занимават мозъка си с нещо интересно, имат идеи и забавляват околните, не могат да стоят на едно място. Запазват момчешкия/ момичешкия си чар, дори и на по-зряла възраст, което може да е положително или отрицателно – зависи в каква степен се балансира с другите неща в живота им. Много от по-стабилните зодиакални знаци не харесват бъбривостта на Близнаците, което също не е лишено от основание – някои от представителите на тази зодия са направо повърхностни. Но аз лично много харесвам мъжете Близнаци и се радвам на момчешкия им чар – струва ми се въздушен и лек и не така незаинтересован като безгрижността на Водолеите например.
Може би само Водолеите и себеподобните им Близнаци могат сравнително безболезнено да разберат и приемат тяхното особено постоянство да бъдат изменчиви. Двете класически двойки при тях са Водолей-Близнаци и Близнаци – Близнаци. Привличат се и със Стрелци, Лъв и Везни – зодии, които достатъчно жадуват за разнообразие и социални изяви, за да бъдат в синхрон с потребностите на Близнаците. Въпросът винаги е дали могат да издържат на променливостта на партньора си Близнак.

Няма коментари: