събота, 27 октомври 2007 г.

Zodiacal 2 (Рак, Лъв, Дева)

РАК (22.06 – 23.07)
Раците не са от зодиите, които познавам много добре, но по мои наблюдения обикновено са леко дистанцирани и затворени в своя свят, дори и да са от общителните представители на зодията. Принципно не са особено експресивни и изразяващи начина, по който се чувстват (освен ако нямат асцендент, който да ги подтиква към по-голяма активност и изразителност). Може би защото макар и на пръв поглед леко хладни и отдалечени, са много раними и предпочитат да не се излагат излишно на рисковете на големия свят. Определено не са рисков тип - постоянно имат чувството, че неща, които за другите могат да граничат само с вероятното, за тях е почти сигурно, че ще се случат и ще имат катастрофални последици. Когато чуя някой да предвещава пропадане на света или да изразява неверие, че дадена ситуация ще се развие добре, съм почти сигурна, че е Раче. Поради това постоянно Раците се застраховат предварително срещу подобни ситуации, което се изразява в грижлива подготовка, дори трупане на запаси в прекия смисъл на думата. Имат и изключително добре развито чувство за оптимизиране на разходите – да го наречем направо спестовност.

Не може да очаквате, че един Рак ще се втурне през глава да преследва жената на живота си – по-скоро ще му е нужно доста време, за да се увери, че не бърка – а най-добре ако може тя да направи първата крачка, за да не се налага чувствителната му природа да бъде подлагана на изпитанието да предприема рисковани крачки. Привличат се от сигурността, която им дава партньора им. Веднъж усетили доверие в близостта на някой, Рацита са грижовни и мили. Обичат уюта и цветята.
Раците се разбират добре с Телци, Козирози и Риби, както и с Везни.

ЛЪВ (24.07 – 23.08)
Много е изговорено за блестящата и чаровна природа на Лъва. Това важи за всички представители на зодията. Независимо какво е социалното или житейско им положение, чарът им се усеща много бързо. Притежават естествена наклонност да бъдат в центъра на внимание и когато това се случи, знаят как да го задържат. Но ако прожекторите се отклонят в друга посока, жизнеността и доброто разположение на духа им видимо намалява. Не са свикнали да си просят внимание – свикнали са то да им принадлежи по право. Вероятно никога не биха си го признали, но им е болезнено да търсят вниманието – добри са само в получаването. Преди да допуснат някого до себе си, той трябва да покаже, че е забележителен с нещо и с това да заслужи тяхното внимание. Не понасят някой да фамилиарничи с тях и могат като никой друг да “отрежат” нахалника. Лъвът е разточителен и обича лукса и хубавия живот. Накарай един Лъв да пести и живее практично и половината част от радостта му към живота ще изчезне.

Много хора смятат Лъвовете за егоцентрици, маниаци за получаване на внимание и деспоти – вероятно при много представители на зодията това е оправдано, но това е пътят, котйто трябва да извърви Лъва – ако се освободи от тежкарската си суета, останалите му добродетели са доста привлекателни. Лъвовете никога няма да се оттърват от чувството, че по право им се полага повече, отколкото на другите хора, че от само себе си се разбира, че заслужават хубавите неща и съответното отношение на почтителност и възхищение. Ако съумеят обаче да овладеят чувството си на превъзходство и неговото демонстриране, ще спрат да дразнят другите и ще им позволят да видят всичките им хубави качества – голямото им сърце, което щедро раздава симпатия и обич на другите, способността да дават сила и подкрепа в трудни моменти, решителност и намиране на изход от кризисни ситуации.
Лъвовете си пасват добре с Овен (макар че мисля, че това важи по-скоро на ниво привличане, а не на ниво продължителни отношения, т.к. и двете зодии са силни и неизбежно възниква борба за внимание помежду им), Стрелец, Везни. Според мен Лъвът се чувства най-добре с въдушни зодии, т.к. те не се чувстват застрашени от егото му, а лекотата в техните отношения по-скоро активизира добрата част от неговата природа.

ДЕВА (24.08 – 23.09)
Не може да не сте забелязали техният педантизъм, вглеждане в детайлите, подреденост и дисциплина. Мисля, че Девите са олицетворение на идеалния служител по отношение на сериозността и отговорността си към работата. Девите действат праволинейно, разсъдливо, добре умеят да организират собствените си работи и делата на близките си, ако се наложи. Повечето техни представители са много разбрани и се стремят към подреден и спокоен живот, но някои стават жертва на перфекционизма си, поради което често не могат да приемат хората, такива каквито са, а в очите им се набиват техните недостатъци и навици, които не одобряват. Девите обичат всичко, което е предвидимо, планирано, практично, без емоционални крайности и излишни разходи. Девите могат да ти създадат чувство на стабилност, но и да раздразнят хората с по-освободено мислене.
Често съм срещала обаче един тип мъже - странни представители на зодията. Те са някак крайни, егоцентрични, не понасят никакъв контрол и мнения, действат неконтролируемо и даже бих казала разюздано. Нямам обяснение за това, просто си имам едно наум, когато срещна мъж Дева, преди да разбера от кой тип е.
Девите са типичната земна зодия. Земните зодии по принцип се чувстват най-добре един с друг – предвидими и разбираеми са си. Девите си пасват добре една с друга, с Козирог или Телец - така няма нужда да разбират загадъчната природа на водни зодии, да понасят променливостта и известната нестабилност на въздушните или крайните емоции на огнените.

Няма коментари: