неделя, 6 януари 2008 г.

The art in me


Learn to dream with one eye open

Иска ми се да съществуваха повече дни като днешния (напр. уикенда да е дълъг 3 дни или поне 2 и половина), когато можеш изцяло да се потопиш в един друг свят, с хора по твой избор, които също като теб искат да използват времето си пълноценно и да не спират на едно място в живота си, а да търсят и преживяват нови неща. Ето че в един ден се събраха събития, които ми донесоха удоволствие в концентриран вид.

Запознах се с хората от Simple Studio - отдавна не бях чувствала такова вълнение и очакване, срещите с нови интересни групи от хора винаги са били най-голямата тръпка в живота ми. А напоследък тази тръпка взе да поизчезва... Та през първия сезон от съществуването си, тази група от хора-ентусиасти и фотографи-маниаци, със съдействието на Photosyntesis ще дадат възможност за реализиране на два фотографски проекта с професионална техника и подкрепа - мой и на Маргарит. Макар че не очаквам автоматично да се upgrade-на като фотограф от тази първа мащабна сесия, която ще направя, това е крачка към плановете ми за развитие в тази област. Очакванията ми са свързани най-вече с развитие на мисленето ми и настройване на вълна идеи и възможности за фото сесии и проекти - заделяне на време за това и включването му в ежедневния ритъм.

Всяка неделя е сбирката и на театралната група, която създадохме с Деси (нашата режисьорка) в края на октомври, която засега се нарича "Нагоре по стълбата". Дали сме група по любителски театър? По общоприетото разбиране да, със сигурност не сме самодейна школа обаче, просто всеки от нас някога е мечтал да застане от другата страна на сцената и реализирайки се в другите аспекти на живота си, сега дойде нашата възможност за това. Случайно или не се намерихме с хора, с които се чувствам напълно свободна да разкривам своето Аз в светлината на прожекторите - нещо, което ми създава невероятно чувство за оазис, съмислие и вдъхва вяра на творческата част от мен - знам, че това важи и за останалите. За да направим нещо по-мащабно обаче ни е необходим по-многоброен състав... така че ако разпознавате ваша мечта в написаното, знаете къде да дойдете;)

В петък се случи също нещо доста свежо: малко предистория - преди време попаднах на малък магазин за дрехи и аксесоари (ADR Fashion, ул. Цар Самуил 18), близо до настоящата ми работа с доста впечатляващ личен подход на собственичката. Ирена гледа на магазина и влизащите в него като изживяване и е изключително отворен и емоционален човек. Когато разбра, че имам интерес към фотографията ми предложи да й донеса снимки, за да ги сложи в магазина си, а в петък даде идея да сложим няколко в рамки и да ги продаваме като подаръчета. Неочаквано за мен, може би бях малко неподготвена за това, но ми стана много радостно.
Извън офис реалността има светове от ентусиасти!!! Намираме се...